Pembe Fikirler

Ağız Neden Kokar?

Ağız Neden Kokar?

Günlük hayatımızda yediğimiz ve aynı zamanda da içtiğimiz her şey; bizleri sosyal anlamda etkilemektedir. Ne var ki bu durumda, gerek ağız kokusu olsun gerek ise de dişlerin temizliği olsun, bu gibi önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Dikkat ettiğimizi dile getiriyor olsak bile, hatta dikkat ediyor olsak bile; ne yazık ki ağız kokusunun önüne geçemiyoruz. Ağız neden kokar, bunun önüne nasıl geçilir bakacağız.

Ağız Neden Kokar?

  • Dişlerde kalan kimi kalıntılar ve aynı zamanda dişlerde bulunan rahatsızlıklar, ağız kokusuna neden olacaktır.
  • Oruçlu olma, açlık ve bunun gibi durumlar nedenlerden sayılabilir.
  • Bazı hastalıklarda ağız kokusuna neden olmaktadır. Bunlar; böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliğidir.
  • Bademciklerde oluşan rahatsızlıklar ve sindirim sistemi bozuklukları da ağız kokusunun bir nedenidir.
  • Yenilen ve içilen bazı şeyler; sigara, alkol, sarımsak ve soğan gibi yiyeceklerde nefes kokusu oluşturacaktır.

Ağız Kokusunu Önlemek İçin

Ağız kokusu, çoğu zaman için yediklerimizden kaynaklanıyor olsa bile; aslında çoğu zaman için hastalıklarda neden olmaktadır. Eğer sizlerde ağız kokusu yaşıyorsanız ama bir hastalık sebebi dahilinde değilse bazı önlemler alabilirsiniz.

Dişleri düzenli olarak fırçalamaya özen gösterin. Günde en az 2 kere, 3’er dakikalık bir fırçalama düzeni oluşturun. Aynı zamanda da dişlerinize, diş ipi uygulaması geliştirin.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra; gargara yapmaya özen gösterin ki nefesinizin kokusunun önüne geçebilesiniz.

Bizler sadece dişlerimize özen gösteriyor ve sadece onlar üzerinde bir fırçalama tekniği geliştiriyoruz. Aslında yapılması gerekilen damak ve aynı zamanda da dil temizliğidir.

Sarımsak, baharat veya soğandan kaçınmalısınız. Bunun sebebi ise; ağızda uzun süre kokusunu kalmasıdır. Mümkünse bu yiyecekleri pişirerek yemeye özen gösterin.

Haddinden fazla tüketilen; çay, kahve, alkol ve aynı zamanda sigara, ağız kokusunun ilk nedenlerinden birisidir. Bunları en aza indirmeli, özellikle de sigarayı bırakmalısınız.

Gün boyunca içmediğiniz su; ağızda hem susuzluk hem de koku hissi yaratacaktır. Bu bağlamda ise günde en az 3 litre su içmeye özen göstermelisiniz.

Tükürük salgısını harekete geçirerek, ağza oksijen girmesini sağlamak en önemli adımlardan birisidir. Bunun için ise; şekersiz sakız çiğnemeye özen gösterin.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.