Pembe Fikirler

Diş Çürümesini Nasıl Önleriz?

Diş Çürümesini Nasıl Önleriz?

Sosyal hayatımızda, oldukça önem verdiğimiz bakım yollarından birisi dişlerimiz olmaktadır. Bu sadece kişisel temizlik için değil; aynı zamanda sosyal hayatımız içinde geçerlidir. Bu bağlamda bakıldığı zamanda ise; diş sağlığının ne kadar önem verilmesi gerekilen bir sağlık türü olduğunu da anlıyoruz. Küçüklükten itibaren ise; önüne geçemediğimiz bir durum var ki; bu da dişlerin çürümesini engelleyebilmek olarak karşımıza çıkıyor. Diş çürümesini nasıl önleriz, buna değineceğiz.

Diş Çürümesini Nasıl Önleriz?

Dişler, günde 2 kere 3’er dakika olarak, doğru ve düzgün şekilde fırçalanmalıdır. Aynı zamanda dişler fırçalanırken; diş ipi kullanılmalı ve ardından da gargara yapılmalıdır. Yiyecekler, sadece dişlerimize değil; aynı zamanda da dilimize ve damaklarımıza da ulaşmaktadır. Bu sebepten dolayı; yumuşak bir fırça seçilmelidir ve onunla bahsedilen bölgelerde temizlenmelidir.

Diş fırçası orta sertlikte ve yumuşağa yakın olmalıdır. Diş fırçaları her 3-4 ayda bir kez değiştirilmelidir. Belki çok zor durumda kalarak, bir başkasının diş fırçasını kullanmayı aklınızda geçirdiniz. Bu düşünceyi derhal olarak kafanızdan atmalısınız. Belki de yaptığımız en büyük yanlışlardan birisi; ilk önce diş fırçasını ıslatıp ve ardından macunlayıp dişleri fırçalamaktır. Bunun yerine ise; kuru diş fırçasına macunu ekleyip, daha sonrasında diş fırçalamak olacaktır.

Abur-cubur tüketimi azaltılmalıdır ve aynı zamanda beslenmeye dikkat edilmelidir. Diş doktoruna gitmeyi, ihmal etmemeniz gerekmektedir. Bu sayede ağzınızda oluşan sıkıntılar, çok çabuk çözüme kavuşacaktır. Aynı zamanda dişlerin çürümesinin önüne geçilen, florlama ve fissür örtücü uygulamaları doktorunuzdan tarafından uygulanmalıdır. Diş macununuzu seçerken, ucuz ve kalitesiz macunları almamanız oldukça önemlidir. Florürlü diş macunu kullanmak çok daha avantajlı olacaktır.

Diş fırçalamasının yanı sıra ise; gargarayı sağlayacak, alkolsüz içecekler ile ağız gargara yapılmalıdır. Ara öğünlerde yediğimiz gıdaların ne kadar hatalı olduğunu bilemiyoruz. Bu bağlamda ise; ara öğünlerde yediğimiz şekerli gıdalar, ana öğünlerde tüketilmelidir.Diş doktorunuza gitme süreniz, 6 ayda bir olacaktır. Bu zamanlarda doktora gidilmeli ve dişler gerekli kontrollerden geçmelidir. Dişlerinizde, tebeşir gibi tabakalar ve aynı zamanda belirli boşluklar varsa ve ağrı yaşıyorsanız; muhakkak doktora başvurmalı ve ihmal etmemelisiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.