Pembe Fikirler

Bahar Aylarında Bebek Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmeli?

Bahar Aylarında Bebek Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmeli?

O küçük parmaklara bir kere dokunduğunuzda dünyanız değişir… Böylesine bir sevgi duyduğunuz bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu biliyoruz ki sizler için her şeyden daha değerlidir. Ancak özellikle bahar aylarında onu enerjisi biraz azalmış ve huzursuz görüyor olabilirsiniz. O halde annelik gücünüze başvurma vaktiniz geldi! Sizler için hazırladığımız önerilerimize bir göz atın ve onun için en doğru besinleri hazırlayın!

Bebeğinizin bağışıklık sisteminin bahar aylarında daha güçlü olmasını sağlayacak bir kaç pratik öneriyi sizler için hazırladık. Ancak unutmayın hiçbir öneri sizin sevginizden daha yararlı olamaz…

Meyve pürelerine yer verin

Bebeğiniz beşinci ayını tamamladıktan sonra artık ek gıdalara geçiş dönemi başlamış demektir. Bu dönemde onun ara öğünleri için püreler hazırlayabilir, C vitamini destekli ürünlerle bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilrisiniz.

Bahar sebze ve meyveleri

Bahar döneminde mevsim sebzeleri tüketmek bebeğiniz için bir diğer sağlıklı beslenme seçeneğini oluşturur. Organik mevsim sebzeleri onun beslenme listesinin olmazsa olmazları arasında yer almalıdır.

Brokoli gibi yeşil yapraklı ve B vitamini açısından zengin yiyecekler bebeğinizin zinde olmasını ve gelişim döneminde öğrenme becerisini artırır. Gün içinde enerjik olmasını sağlayan bu faydalı besinler geceleri bebeğinizin çok daha iyi bir şekilde uyumasını da sağlar.

Çilek ve böğürtlen gibi meyveleri ise 12. aydan itibaren bebeğinize yedirebilirsiniz. Üstelik baharda daha bol ve taze olan bu meyvelerden yaptığınız püreleri ara öğün olarak bebeğinize verebilirsiniz.

Su ihtiyacını unutmayın

Yaz kadar olmasa da hava sıcaklıklarındaki artış bebeğinizin su ihtiyacının da artmasını sağlar. Bunu göz önünde bulundurmalı ve su dışında taze meyve suları veya organik içeceklere de ağırlık vermelisiniz.

Meyve sularını nasıl hazırlamalı?

Burada belki de en dikkat etmeniz gereken nokta meyveleri doğradığınızda vitaminleri korumaları açısından bekletmeden sıkmanızdır. Elbette çok iyi bir şekilde yıkanmalarına da dikkat etmelisiniz.

Pişirilen yemekler ne kadar süre saklanmalı?

Bebeğiniz için pişirdiğiniz yemeğin 2 günden fazla saklanmaması gerekir. Ayrıca yemeği tekrar tekrar ısıtmayın. Uzmanlar bebekler için özellikle buharda haşlama ve fırında pişirme gibi yöntemleri öneriyor. Bu sayede yiyecekler vitamin değerlerini kaybetmiyor.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.