Pembe Fikirler

Dua Çiçeğinin Çeşitleri ve Bakım Önerileri

Dua Çiçeğinin Çeşitleri ve Bakım Önerileri

Çiçek büyütmek isteyen kişiler, dua çiçeğinin bakımı hakkında bilgi almak isteyebilir. Çeşitleri üzerinden verilen bilgilere göre hareket edebilirsiniz.

Dua Çiçeğinin Bakımı Hakkında

Dua çiçeği gilller familyasına ait olan bir çiçektir. Evde yetiştirmek istemeniz durumunda dua çiçeğinin bakımı hakkında bilgi almak isteyeceksiniz. Çeşitleri aşağıda verilmiş olan çiçeklerin bakımı hakkında verilmiş olan bilgiler üzerinden direkt olarak sağlıklı şekilde büyütme imkanını değerlendirebilirsiniz.

Dua Çiçeğinin Türleri;

Calathea Makoyana: Yaklaşık 45 cm kadar uzama gösterebilir. Koyu yeşil desenleri mevcuttur.

Calathea Orbifolia: Beyaz çizgileri vardır ve iri yapraklara sahiptir. Genelde soluk yeşil bir rengi bulunmaktadır.

Calethea Lancifolia: Dua çiçeğinin çeşitleri arasında yer alır. İne ve uzun yapraklara sahiptir.

Calathea Louisae: Bitkinin boyunun 80 cm kadar uzayabileceği tahmin ediliyor. Açıl ve koyu yeşil çizgilerinin olduğu bir bitkidir.

Yukarıda verilmiş olan dua çiçeğinin çeşitleri arasından hangisine bakmak istediğinize karar verebilirsiniz. Sunulmuş olan çeşitlerin hepsinin bu familyaya ait olduğunu bilmelisiniz. Bazı özellikleri farklı olsa da hemen hemen hepsinin bakımı için aynı yolun izlenmesi gerekecektir.,

Dua Çiçeğinin Bakımı;

Sulama bakım için oldukça önemlidir. Bahar aylarında, yaz aylarında mutlaka sık sık sulamanın yapılması gerekecek. Toprağın kurumasına izin vermeden sulama yapılır. Çok sulama olması durumunda ise çürümeler söz konusu olabilir. Dengeyi en iyi şekilde ayarlamaya dikkat etmelisiniz. Suyun ılık olması da önemli.

 

Çiçeğin bakımı nemli bir ortamda olmalıdır. Aksi halde çiçeğin zarar görmesi söz konusu olabilir. Büyük ölçüde nemli ortamda yaşamayı seven bir çiçek olduğundan, nem oranına dikkat etmelisiniz.

Saksı değişimi yapılırken de çiçeğin boyutuna uygun bir saksı seçilmesi şart olacak. Büyüklüğünü ayarlamanız halinde, çiçeğin de bu saksıya uyum sağlayıp sağlayamaması önemli. Değişim sırasında mutlaka bunlara dikkat ederek, uygun bir saksı almaya çalışın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.